Kost- og madpolitik

Mad- og måltidspolitikken henvender sig både til ansatte og forældre, og er tænkt som en støtte og inspiration til at sikre en sund kost for vores børn. Men også til at skabe grobund for et godt socialt samvær i forbindelse med måltiderne.

 

Vision
Den fælles madordning er et godt udgangspunkt for, at børnene skaber sunde holdninger til deres kost fremadrettet i livet. Det er vores ønske at skabe gode mad- og spisevaner hos børnene.

 

Vi er meget bevidste om, at børn skal have den helt rigtige ernæring for at have overskud og energi til at lege og lære i løbet af hele dagen. 

 

Mad- og måltidspolitikken tager udgangspunkt i Århus Kommunes kostpolitik, samt Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund mad til børn i daginstitutionen. Kosten skal leve op til sundhedsmyndighedens anbefalinger for kost til børn.

 

Målsætning

-       Børnenes energi- og væskebehov skal dækkes i det tids­rum, de er i institutionen

 

-       Maden skal passe til barnets udvikling og alder 

 

-       Idrætsbørnehaven skal være miljø- og ressourcebevidste i valg af fødevarer

 

-       Børnene inddrages i praktiske aktiviteter omkring målti­det

 

-       Børnenes måltider skal give grobund for et godt socialt samvær og fællesskab

 

-       Forældrene skal orienteres om kostplanen ved opslag

 

-       Vi laver alt mad fra bunden og af gode sæsonaktuelle råvarer – vi prioriterer

        økologiske råvarer

 

-       Vores produktion tager udgangspunkt i de 10 officielle kostråd, angivet af

        Fødevarestyrelsen

 

-       Vi tilpasser kosten, så den smagsmæssigt og sensorisk passer til vores målgruppe

 

-       Vi vil mindske madspild

 

Alle børn får fuld kost. 


Madordningen består af morgenmad, formiddagsmad, middagsmad og eftermiddagsmad. 
(Om formiddagen tilbydes børnene evt. en skive rugbrød eller lidt frugt/gnavegrønt).


Maden tilberedes af vores køkkendame og af personalet. Der serveres en lun/varm ret til middagsmad to gange om ugen og rugbrød med forskelligt slags pålæg de resterende tre dage. Der hænger en madplan over måltiderne på indgangsopslagstavlerne.

 

Mandag i hver uge kommer der en ny madplan.


Mærkedage kan markeres med en pædagogisk aktivitet ved at vælge at fx bage.